Jeseniška smer v Nad Šitom glavi

Razmere in stanje v gorah, sem bil, sem zlezel, sem presmučal, sem predeskal, sem presankal, ...

Moderatorji: RobiH, stevo, poli

Odgovori
Uporabniški avatar
RobiH
ex ferajn majster
Kraj: Ljubljana

Jeseniška smer v Nad Šitom glavi

Odgovor Napisal/-a RobiH »

Danes sem z Martinom in Matejem lezel Jeseniško smer ali smer pastirja Jozla v Nad Šitom glavi. Vreme je bilo idealno mogoče na trenutke že kar malo hladno. V smeri smo bili sami zanimivo pa, da se je pod Kamenkovim kaminom nabralo kar nekaj navez. Ali je ta smer trenutno in in smo šli mi čisto napačno?
Jeseniška je kar lepa in jo priporočam. Na trenutke je malo krušljiva ampak to je tako in tako povsod pri nas. Sama smer je dobra petica. Dostop pa smo naredili po Rumeni diagonalki. V vodničku piše, da sta možna dva sestopa. Po Butinarjevi grapi ali pa nadaljevanje po SV grebenu do vrha. Odločili smo se za slednjo in ni nam bilo žal. Izstopni kamin od daleč zgleda zelo krušljiv, ko pa si enkrat noter je pa prav prijeten. Edino kar sem pogrešal je bil en velik metulj za varovanje v detajlu, ker je lesena zagozda že precej strohnela.
Še nekaj slikc.
http://picasaweb.google.si/robi.hocevar ... directlink
LP,
Robi Hočevar
Uporabniški avatar
marko
Član
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a marko »

Ja, saj pravim :shock: poznamo to smer, še posebej njen vstop 8) a ne Bošti :?:
Ni kaj za dodat :D lepo, lepo :D :D :D :D 8) :wink:
Mare, zvani Đon Rambo
Janza
Tečajnik

Odgovor Napisal/-a Janza »

waaaaa..... :D :D so se mi kr sline pocedile (ob pogledu na smer seveda) :oops:
bodi močen!!!
Uporabniški avatar
MartinV
Tečajnik

Odgovor Napisal/-a MartinV »

Evo, dodam še moje slikce. Slikal sem kar s telefonom. Akcije je bilo tolko, da sem v ključnih trenutkih pozabil škljocat. Tako ni fotke z vrha, niti slike stene, pa tudi plezarije bi bilo lahko več na fotkah. No, naslednjič bo bolje.

http://picasaweb.google.com/martin.flik ... 7498535442

Spoznal sem dva bistvena fakta alpinizma: včasih oprimek neha biti oprimek in lažji svet je zelo relativna zadeva.

Bilo je naravnost zmagovalno. Pogledi lepi za popenit, vreme super, in pivo hladno. Še enkrat hvala Robiju, da naju je vzel zraven.

Lp, Martin
bosti
Član
Kraj: Šentjur&Lublana

Odgovor Napisal/-a bosti »

Očitno res lepa smer 8) Naju z Maretom je od plezanja odvrnila, le siva gmota oblakov nad Prisojnikom in okolico.

Čestitam! Posebej tečajnikoma, če se ne motim prva hribovska smer za oba, ali pač?

Pa še obilo užitkov! :D
Carpe diem!
matej.petrovcic
Tečajnik

Odgovor Napisal/-a matej.petrovcic »

ja šen srečnež se oglaša k je bil v jeseniški z robijem in martinom
ja robi super vodi je super učitelj skratka super Robi
-- hvala za tale podvig Robi :D :D :D
tut Martinu- super soplezalc
:D :D
kar sm si že kr neki časa želel se je zares zgodl
:D :D in itak še hremo v hribe plezat čeprov velke skale letijo mim glave :lol: :lol: :roll:

nepozabno

evo pa še par fotk

http://picasaweb.google.si/petrovcic.ma ... niskaVrsic#

lp
Uporabniški avatar
poli
Legenda
Kraj: pustwjna, zdej lublana

Odgovor Napisal/-a poli »

bravo mulci, le tako naprej. 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :P :P :P :D :D :D :D :D :D zdej, če ste pa tako veseli in napaljeni pa jebenti dejte se mi prijavit za skupno turo jebela :evil: :twisted: 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D

poli :wink:
ajde, se ga vidmo, ku se ga srjčmo
Uporabniški avatar
Doktor Schputnik
Član

Odgovor Napisal/-a Doktor Schputnik »

Vsi tak lepo plezaste, jaz pa v Buenos Airesu ze skoraj deset dni jem stejke in pijem tardecega. Pa bi raje bil doma in kje stiskal kaksne platke. Jojojojojo...
Prisezem, da sem jedel stejk, ki je bil DEBEL kaksnih 7 cm.
Adijo
Otišao sam, a sarmu probao nisam.
Odgovori