Paklenica
Moderatorji: RobiH, stevo, poli
Paklenica
Zadnji vikend sem se izognil dežju, ki se je zlival po Sloveniji in odšel v Paklenico. Tam je bilo sicer oblačno, zato pa toliko bolj primerno za plezanje. Nad obiskom Paklenice sem bil kar presenečen. Kamp Marko je bil poln. Poleg Hrvatov, ki so baje imeli neki praznik in Nemcev, ki jih je tako ali tako povsod dosti, sem srečal presenetljivo veliko Slovencev. Če bo vreme držalo sem prepričan, da se bo za 1.November kar gnetlo plezalcev 
LP,
Robi Hočevar
Robi Hočevar
evo eni smo bli te dni u pakli
vreme je blu UDLIČNU
u suboto ns je magari malu zalivalu
sam ni blu hudga, u nedeljo je blu rahlu ublačnu s suncem ubčasnu
dns pa je pičilu sunce stu na uro
kaj smo lezli, jst pa mulc sva lezla prvi dan u kuk od paščetnice ene neopremljene smeri in sva jih zlezla tri, težave do V+, dolžina do 150m
učjri sva lezla u kuk od skradelin, spet zlezla tri smeri, težave do 6a, dolžina od 120 do 150m, dns pa sva zaključla še z eno 6a, 120m pa eno frikovsko 6a+
taku da naplezali smo se, upam, uživali smo tudi, aja bli smo pa že omenjena protagonista, pa mare in polona pa ščuka
kaj so lezli pa bodo že sami puvedali
ajde
poli
u suboto ns je magari malu zalivalu
kaj smo lezli, jst pa mulc sva lezla prvi dan u kuk od paščetnice ene neopremljene smeri in sva jih zlezla tri, težave do V+, dolžina do 150m
učjri sva lezla u kuk od skradelin, spet zlezla tri smeri, težave do 6a, dolžina od 120 do 150m, dns pa sva zaključla še z eno 6a, 120m pa eno frikovsko 6a+
taku da naplezali smo se, upam, uživali smo tudi, aja bli smo pa že omenjena protagonista, pa mare in polona pa ščuka
kaj so lezli pa bodo že sami puvedali
ajde
poli
ajde, se ga vidmo, ku se ga srjčmo
-
tine scuka
- Pripravnik
Paklenica
Jst sem bil že drugič v Pakli v enem mesecu. Prvič sem šel z GRS jevci za dva dni. Takrat sva z Biščakom zlezla Rajno, ki je sicer kar resna smer, saj so svedrovci ponekod precej narazen
. Luka, sicer eden boljših plezalcev pri nas, je smer seveda splezal prosto, jaz pa se v najtežjem raztežaju enkrat obesil
. Ocena smeri je 7a, dolžina pa 350 m.
Drugi dan sva v Debelem kuku splezala zelo lepo smer Senza pieta 6b+, 220m.
Drugič sem obiskal Paklenico za štiri dni, prav tako z Biščakom. Iz Postojne sva krenila že zgodaj, ker sva imela namen plezat isti dan. No, stvar se je zakomplicirala, ko sem na parkirišču opazil, da nimam plezalnega pasu
. Sledilo je mrzlično iskanje pasu po kempih. Ko sva že skoraj obupala, sva srečala kolega, ki mi je lahko posodil pas. Ob dveh sva bila pod Aniča kukom, stena pa precej mokra. Še najbolj suh se je zdel Albatros. Popolnoma neogret sem se zakadil v prvi cug, ki me je po pravici povedano navil "kot opico". Ocena cuga, težka 6c. Tudi v zgornjem delu je bilo zelo pestro, saj je bila v določenih raztežajih stena čist mokra. Tik pred temo sva prišla na vrh in v temi sestopila.
Drugi dan sva se napotila pod Debeli kuk v smer Sedmi kontinent. V precej muhastem vremenu, vsaj petkrat se je vscalo, sva se nekako prerinila do vrha, čeprav je bila smer ponekod mokra. Luka je smer splezal prosto, najtežji raztežaj z oceno 7b+sicer v drugem poizkusu, jst bom moral pa še malo žgancu pojest da bom to zlezu. Drugo je še nekako šlo, ampak na
.
Zadnja dva dneva sem zamenjal soplezalca, ker bi si moral sicer žimar kupit, če bi hotel plezat z Lukcem. Plezal sem z Petrom iz Štajerske. Dobro sva se ujela in prvi dan splezala Nidijo 6b+,160m in Juho 6a+ 280m.
Zadnji dan pa sva v Aniča kuku splezala lepo smer The show must go on 6c 280m. V drugem cugu sem ubrisu ku zmaj
, ker se mi je stop odlomu. Težavnost ni bla več kot 5a, zato tam ni blo svedra takoj pod ritjo. Me pa še danes rit boli in moram spat na desnem boku-jebi ga.
Vse smeri sem plezal cuc-cug in prosto, razen v Sedmem kontinentu sem v najtežjem cugu uporabil Tarzan tehniko in v Rajni sem se enkrat obesil.
Zadost nakladanja, moram it- ajde
Drugi dan sva v Debelem kuku splezala zelo lepo smer Senza pieta 6b+, 220m.
Drugič sem obiskal Paklenico za štiri dni, prav tako z Biščakom. Iz Postojne sva krenila že zgodaj, ker sva imela namen plezat isti dan. No, stvar se je zakomplicirala, ko sem na parkirišču opazil, da nimam plezalnega pasu
Drugi dan sva se napotila pod Debeli kuk v smer Sedmi kontinent. V precej muhastem vremenu, vsaj petkrat se je vscalo, sva se nekako prerinila do vrha, čeprav je bila smer ponekod mokra. Luka je smer splezal prosto, najtežji raztežaj z oceno 7b+sicer v drugem poizkusu, jst bom moral pa še malo žgancu pojest da bom to zlezu. Drugo je še nekako šlo, ampak na
Zadnja dva dneva sem zamenjal soplezalca, ker bi si moral sicer žimar kupit, če bi hotel plezat z Lukcem. Plezal sem z Petrom iz Štajerske. Dobro sva se ujela in prvi dan splezala Nidijo 6b+,160m in Juho 6a+ 280m.
Zadnji dan pa sva v Aniča kuku splezala lepo smer The show must go on 6c 280m. V drugem cugu sem ubrisu ku zmaj
Vse smeri sem plezal cuc-cug in prosto, razen v Sedmem kontinentu sem v najtežjem cugu uporabil Tarzan tehniko in v Rajni sem se enkrat obesil.
Zadost nakladanja, moram it- ajde