Kot nadobudni teæajnik, si neizmerno želim probat ledno plezanje. Umetno plezališče v Mojstrani obratuje. Cena je 9eur oz. 10 za nočno plezanje.
Več na: http://www.lednoplezanje.com/
Je kak izkušenejši ledaš, ki me je pripravljen vzet pod okrilje? Tm nekje konc tedna? Js morm to nujno probat, baje da navija za znort Oz. nardimo kako predčasno železnicarsko ekspedicijo (skupna ture je predvidena šele za februar).
Aleksej, skupna tura je takrat zato, ker je treba osvojiti še kaj teorije pred tem, pa tudi kaj drugega. Če pogledaš druge ferjane, imajo nekateri najprej prvo leto letno alpinistično šolo, naslednje leto pa zimsko.
Bo prišlo na vrsto, nič se ne boj, letos izgleda da bodo tudi prave razmere.
V mladostniški razposajenosti sem pomislil, da je plezališče v Mojstrani pravzaprav ledena varijanta plezalnega "vrtca". Zdej iz tvojega posta sklepam, da je zadaj še precej več in bo treba še mal šolske klopi drgnit in delat sklece, tak da se opravičujem če sm se mal preveč zagnau
p.s. Sm pa že slišu da tole ledno plezanje ponujajo celo kot turistično atrakcijo. Kako za hudiča se vsi ne pobijejo?
Sej se pobijejo, nič ne skrbi, tudi v turizmu, ali pa, kot žal ta vikend, bolj izkušeni.
Bova šla takoj skupaj takoj po prvi skupni turi, če bodo šefi dovolili Sem zelo za, še posebej na nočno po šihtu.
Ej ga da slučajno ne bi šli brez mene. Jst bi že šou, če me ne bi kolen j... ampak zdej pa kukr se je pocajtou se je, ne čakam več torej akcijaaaaaaaaa led in sneg sta zakoooon
Če me pelješ grem usak dan s tabo drgač se mi pa zdi da za u Mojstrano ti pa res ni treba glih neki zlo teorije obvladat, tuki je važna praksa Gaaasaaaaa
Moraš znat narediti varen štant in to tako, da pri tem dol ne padeš. Moraš se znat navezat na štrik. Eni še vedno ne znajo vozlov. Pri plezanju ne smeš presekat štrika. Cepina ni dobro dobiti v glavo. Tudi varovalec mora vedet kaj dela...
Kot je povedal Robi, to ni vrtec kot drugi, sidrišč ni in si jih morate narediti sami, pa še vrsto drugih stvari, ki imajo z navadnimi vrtci le to skupnega da se pleza en raztežaj gor in vas nekdo po vrvi spusti dol.
Ostalo pa je pretežno novo.
S.
ps. božiček je opazil, da tudi štant oziorma sidrišče ni najbolj poznan pojem...