Dolomiti 2015

Grem tja in tja, rabim družbo, itd.

Moderatorji: poli, RobiH, stevo

Odgovori
Uporabniški avatar
jirzi
Broj 1
Prispevkov: 191
Pridružen: 03 Feb 2004, 20:36
Kontakt:

Dolomiti 2015

Odgovor Napisal/-a jirzi »

*********** Copyright Primož Urh *******

Poletje se nezadržno bliža in v debatah se vedno pogosteje sliši o Dolomitih.
Tabor bo od 4. do 12. julija, lokacijo je treba pa še doreči.
Tokrat v izbor poleg klasičnih Cortine in Canazeia, o katerih se da nekaj prebrati že na ferajnovski strani, dodajam še Corvaro.

Ker je Corvara novinec v izboru, nekaj malega o njej: vasica je kičasta tako kot vse v teh koncih, z avtom ni daleč do prelazov Sella (pol urce) in Groeden (10 min), pa tudi nad samo vasico so stene. Nekaj klasik se da pogledati na strani http://www.sentres.com/it/corvara-in-badia/arrampicata. Vožnja od Ljubljane traja približno štiri ure, torej kakšne pol ure več kot do Cortine.

Kampi:

Cortini bi se zavlekli v klasično Rochettohttp://www.campingrocchetta.it/est/en/prezzi.php

V Corvari v camping Colfosco http://www.campingcolfosco.org/index.ph ... &lang_id=3

V Canazei imajo poleg tegalehttp://www.campingmarmolada.com/en/ tudi NAZI camp, kjer smo bili pred dvema letoma in se ni vsem usedel v srce

Primerjam samo Corvaro in Cortino, ker se sumim, da za Canazei ne bo veliko zanimanjaJ … Cenovno je nekoliko ugodnejša Rochetta (8 EUR za šotor + avto), medtem ko so v Colfoscu malo dražji (10 EUR za šotor + 4,5 EUR če avto parkiraš znotraj kampa). Cene za spanje se ne razlikujejo.
Preglejte fotke, prelistajte vodničke in tisti, ki se nameravate udeležiti tabora, glasujte za top destinacijo na spodnjem linku.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing

Tam nekje prvi teden junija bomo prešteli glasove in število udeležencev in rezervirali (če bo potrebno) kamp.
“Ne predaj se nikad. Osim, kad moraš.” (© Grunf)
Uporabniški avatar
jirzi
Broj 1
Prispevkov: 191
Pridružen: 03 Feb 2004, 20:36
Kontakt:

Re: Dolomiti 2015

Odgovor Napisal/-a jirzi »

*********** Copyright Primož Urh *******

Glasovanje je končano. Nesporni zmagovalec je s 70,59 % glasov Corvara. Rezultate glasovanja je potrdila enočlanska volilna komisija, ki ji predsedujem sam.

V kampu zaenkrat ignorirajo pobudo o popustih. Rezervacija ni potrebna. Prvo nedeljo se dogaja kolesarska dirka, zato bodo vse ceste večino dneva zaprte. To seveda ni problem, saj se tudi peš in počasi daleč prideJ. Samo prihod načrtujte na kateri koli drug dan.

Vanč se je javil, da bo digitaliziral vodniček, nemalo smeri in veliko koristnih informacij o njih najdete tudi na povezavah https://www.sentres.com/it/val-gardena/ ... rrampicata in https://www.sentres.com/it/corvara-in-b ... rrampicata. Kar se tiče dolžine vožnje, so najprimernejše smeri v okolici Corvare in tiste, za katere se parkira na relaciji Corvara – prelaz Groeden/Gardena – prelaz Sella. Po domačih knjižnih policah pobrskajte tudi za italijansko-slovenskimi slovarčki.

Če bo kaj novega, bo priletelo na mail, do takrat pa veselo pilite formo za strme dolomitske pečine.
“Ne predaj se nikad. Osim, kad moraš.” (© Grunf)
Uporabniški avatar
RobiH
ex ferajn majster
Prispevkov: 969
Pridružen: 06 Feb 2004, 10:11
Kraj: Ljubljana

Re: Dolomiti 2015

Odgovor Napisal/-a RobiH »

Ojej. Mislim, da v kampu ne bomo zadovoljni. Ta je še hujši od onega fašista v Campitelu.


Eden od komentarjev.
We had this campsite booked for 1 week of our 2 week holiday, we wished we had only stayed a couple of nights. Beautiful location but very expensive and too many campsite rules for us to enjoy our stay. We had to pay extra for our vehicle which happens to be a van which they classed as a camper even though we were in a tent? We were also not allowed to park the van next to the tent as only cars are allowed in the tent area? Rules set for rules sake with no reasoning, the camp site was only half full so plenty of space for parking but staff would not allow it. Lovely clean toilet blocks but could not cope with the rules so left early after 4 nights.
LP,
Robi Hočevar
Odgovori