Stran 1 od 1

Tuti fruti - vsega po malo...

OdgovorObjavljeno: 09 Mar 2014, 23:15
Napisal/-a Jasa
Ko sem izvedel, da bom s turami začel že konec aprila in zato ne bom mogel v Courmajeur, sem se odločil, da je treba pač zdaj izkoristit dane razmere:

- tako je v četrtek sledila Lenuhova grapa v begunjski Vrtači (sledi predhodnikov so bile vse do izstopnega grebena mojstrsko zabrisane;) in sprehod do koče na Krnskih jezerih
- v petek smo s kolegi, ki so pripravili kočo za vikend, skočili do Srednjega Vrha (2134) v grebenu Krnčica - Krn. Ker smo bili precej pozni, je bil sneg že fanj južen
- zato sem v soboto štartal zgodaj. S polepositionom nad postajo B (Kaninske vlečnice) sem po trdi in ledeni podlagi malo po 9ih že bil na Prevali. Ker je precej pihalo sem po malenkost manj trdi podlagi tudi odvijugal dol in se počasi premaknil do Krme. Bolje rečeno pred Krmo, saj je spluženih samo še 200 m naprej od Radovne. Tam smo se dobili še s tremi kolegi s Primorskih koncev in zagrizli po dolgi dolini. Na dobrih 1400 m sva dva zabivakirala, druga dva pa sta prespala v Prgarci.
- prvotni plani za ta dan so se zaradi predolgega dostopa prejšnjega večera precej spremenili. Zato smo danes šli samo proti Konjskemu sedlu in od tam pristopili na zanimiv Zahodni vrh nad Konjsko planino (2092). Proti Konjskemu sedlu smo veselo krpljarili v južnem snegu, za Kurico pa so prišle prav dereze in cepin. 100 m greben tega vrha je postregel s super razmerami in lepimi razgledi.

S cca 4700 višinci imam hribov za en teden sigurno dovolj...potem pa upam, da bodo razmere spet omogočile kakšno akcijo;)
Slik pa žal še kar nekaj časa ne bom utegnil naložit...

Re: Tuti fruti - vsega po malo...

OdgovorObjavljeno: 10 Mar 2014, 10:34
Napisal/-a lgolob
Priden :D

Re: Tuti fruti - vsega po malo...

OdgovorObjavljeno: 18 Mar 2014, 22:10
Napisal/-a Jasa
Danes prinašam sveže razmere z Begunjščice:
Zjutraj je bil Šentanc še čisto trd, okoli 11ih, ko sva se pa z Niko spustila dol po njemu, pa je ravno prav popustil, da se je dalo lepo peljat.

POZOR! TIK NAD DESNIM ZATREPOM ŠENTANCA (kjer se izstopi) JE OPAST V ŠIRINI 3m LOČENA OD GREBENA. Na sliki je to lepo razvidno...

Slike od danes:
https://plus.google.com/u/0/photos/1051 ... 9916365233

Pa še nekaj slik od prejšnjih pohajkovanj:
https://plus.google.com/u/0/photos/1051 ... 2147668625