WM 06 in kombinacija Sanje delfina/Zmaj

Razmere in stanje v gorah, sem bil, sem zlezel, sem presmučal, sem predeskal, sem presankal, ...

Moderatorji: poli, RobiH, stevo

WM 06 in kombinacija Sanje delfina/Zmaj

OdgovorNapisal/-a tine scuka » 17 Avg 2013, 10:47

Že nekaj časa nazaj sva s Tadejem plezala v zahodni steni Mangarta športno plezalno smer z alpskim značajem . Smer sta leta 2006 navrtala dva Beljačana. Težavnost smeri je tja do 7a dolžina 400m , plezaš pa po kompaktnih ploščah z občasnimi odseki poči in kakšnim previsom. V kombinaciji z lepim ambijentom, enostavnim dostopom in sestopom ter lepo plezarijo :[-Y:

Včeraj sva z Andrejem Krekom plezala v Ojstrici kombinacijo dveh smeri. Vstopni dej je bil precej moker, jutro hladno, klinov prvih 200 višincev nikjer, tako da sva napredova počasi. Najtežji raztežaj Delfina je lep in tudi dobro opremljen. V zgornjem delu sva plezala spominsko smer Iva Reye-Zmaja, ki v najtežjem raztežaju ponudi konstantno plezarijo sedme stopnje. Proti vrhu stene je slala odlična tako, da sva smer podaljšala za raztežaj , ker je škoda zaviti ven pod vrhom stene kot je narisano na skici.
Na sestopu sva uživala v sončnem zahodu in razgledih na okoliške vrhove. V Koči na Klemenči jami sva se še okrepčala in v temi zadovoljno sestopla do avta.
tine scuka
Pripravnik
 
Prispevkov: 96
Pridružen: 15 Feb 2004, 19:57

Vrni se na Kje smo bili

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov


cron