Čarovnik iz Oza

Razmere in stanje v gorah, sem bil, sem zlezel, sem presmučal, sem predeskal, sem presankal, ...

Moderatorji: poli, RobiH, stevo

Čarovnik iz Oza

OdgovorNapisal/-a bosti » 17 Avg 2013, 09:50

Po prelistavanju vodnička Jezersko in v želji po plezanju manj obljudene smeri sva včeraj s Ciganko zarila v Čarovnika iz Oza V+/IV-V, 300m v severni steni Grintovca. Prvoten plan je bil Tomažev steber, ker pa so tam težave skoncentrirane le pri vrhu in sva si želela večjega izziva, sva izbrala omenjeno smer. Smer se dokaj čudno zaključi pod vrhom Tomaževega stebra, možnosti sestopa pa nisva preverila. Zato pa sva smer logično nadaljevala po Tomaževem stebru, kjer dobiš za konec še "češnjo na torti". Za to poskrbi raztežaj plezarije v odlični skali s težavami do VI-, res lep cug. 8)
Smer ponuja dobro, mestoma pa odlično skalo in res lepe prehode. Najgrši je četrti raztežaj, ki poteka čez trave, kjer le redki oprimki nočejo s tabo. Ob tem so bile trave še precej namočene, tako da nekaj dni po dežju odsvetujem. Najlepši del (izzvzamši steber, ki ne spada pod to smer) pa mi je bil šesti raztežaj, ki te pripelje pod streho in preči v levo. Na začetku prečke sva pustila rdečega profilca ki bo verjetno dober orientacijski znak za prihajajoče ponavljalce. Se pa v tem raztežaju najde tudi največ klinov. V zgornjem delu je Ciganka odvila malce po svoje, tako da sva se originalu pridružila pod stebrom. Raztežaj in pol pa je bilo mogoče (po sliki sodeč) prvenstvene variante (podatkov nimam), prav tako ne vem kakšni so pogoji za vpis variante, sicer pa komu mar.
Skica, slika in podatki v vodničku Jezersko so popolni, prav pride set metuljev in zatičev, ki se jih da res dobro nameščati, zraven pa še potrebujete cca. 10 klinov, med njimi kakšnega profilca. V celotni smeri je klinov malo, pojavljajo pa se na ključnih mestih.
Na koncu sva se oba strinjala, da je smer lepa in skala dobra, se pa pozna da ni dosti plezana in potrebuje še nekaj čiščenja.

Fajn je blo. :D
Carpe diem!
bosti
Član
 
Prispevkov: 326
Pridružen: 27 Okt 2007, 16:42
Kraj: Šentjur&Lublana

Vrni se na Kje smo bili

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


cron