Wisiakova v Triglavu

Razmere in stanje v gorah, sem bil, sem zlezel, sem presmučal, sem predeskal, sem presankal, ...

Moderatorji: poli, RobiH, stevo

Wisiakova v Triglavu

OdgovorNapisal/-a lgolob » 12 Avg 2013, 13:00

S Ščuko sva v nedeljo obiskala S Triglavsko steno. Odločila sva se za Smer Sandija Wisiaka, V, 600m. Pričakovala sva gnečo in imela backup plan, vendar je bila pred nama samo ena matičarska naveza. Trojna, zato sva jo prehitela. Ena deklica je pred nama odletela 8m, k sreči brez poškodb. Skala je presenetljivo kompaktna, vendar zbita od kamenja, musava :shock:
Prva dva cuga zajede lahko združiš, smer nadaljuje desno in čez siten prehod. Višje je zlizana plata, ki je kar poštena petka. V nekaj cugih dosežeš previse in se jim umakneš v levo. Po dveh dolgih cugih zajede prideš pod previse kjer jeŠčuka naredil varianto za pridne za ogrevanje. V resnici najde smer lep prehod med previsi, skala je super. Slediš prehodom, do razcepa smeri. Ker je klasika, sva se odločila za originalni izstop, to je še kake 4 reztežaje proti levi in gor. V tem izstopu najdeš še nekaj težjih detajlov, skala solidna.

Zgoraj sva se držala preveč levo in prišla do razgleda na Sfingo :[-I: , vendar uspela najti polico z možici, ki pripeljejo na Bambergovo pot. Suffer je pa na sestopu, kjer starim kostem dolgi sestopi ne dišijo preveč. :deda:
Dobra skica je na plezanje.net (boljša kot v Miheliču)
V splošnem lepa smer, dobra skala, solidno opremljena, podrta sta mogoče 2 cuga.
lgolob
Član
 
Prispevkov: 150
Pridružen: 22 Okt 2004, 12:19

Vrni se na Kje smo bili

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov


cron