Ailefroide

Razmere in stanje v gorah, sem bil, sem zlezel, sem presmučal, sem predeskal, sem presankal, ...

Moderatorji: poli, RobiH, stevo

Ailefroide

OdgovorNapisal/-a tine scuka » 09 Avg 2013, 10:44

Teden dni sva s Tjašo in še dvema družinama preživela v okolici Briansona. Nastanjeni smo bili v Argentieru, ki je cca 15 km oddaljen od Ailefroida. Tu je meka za kajakaše, verjetno smo bili edini plezalci v kampu. Še dobro, da je imel Tadej s sabo kajak, ki ga je predzadnji dan celo namočil v reki :[-A: .

Dneve smo izkoriščali tudi za druge dejavnosti. Prvi dan sem se spopadal z balvanskimi problemi, ki so pustili posledice na moje stare kosti :[-I: , tako da sva s Tjašo dva dneva preživela v lepih feratah, ki se pogosto nahajajo v kanjonih rek, kjer je temperatura zelo prijetna. Sam še mrzlo pivo je manjkalo.
Sicer pa te feratke niso prav nič lahke, saj sama težavnost že v najlažjih presega težavnost naših najtežjih ferat. Najtežje pa so kot adrenalinski park, s to razliko, da se moraš malo pomatrat.

Aja plezanje. Dober granit, dobra opremljenost smeri, enostaven dostop in v večini tudi sestop, možnost plezanja smeri v senci in še kaj. Splezal sem tri daljše smeri in sicer v Fissure d Ailefroide-La snoopy z Snoopy Directe izhodom 6b+280 m,
Le panteon des ordures 6c+ 280 m in v Claupsu-Cretin des Alpes 6c 450 metrov. Vse tri smeri so bile res lepe :[-Y: .

Lepo vreme, kar je za te kraje kak pogost pojav, hladne noči, poceni kamp, dobra družba, dobra plezarija so primeren razlog, da se vrnemo še kdaj :D .
tine scuka
Pripravnik
 
Prispevkov: 96
Pridružen: 15 Feb 2004, 19:57

Vrni se na Kje smo bili

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov


cron