Sekločeva

Razmere in stanje v gorah, sem bil, sem zlezel, sem presmučal, sem predeskal, sem presankal, ...

Moderatorji: poli, RobiH, stevo

Sekločeva

OdgovorNapisal/-a primozU » 24 Jun 2013, 12:45

Pa je to nedeljo padla prva prava hribovska petica! Juhej
S Cvetkom sva šele na podlagi najnovejše jutranje aladinove prognoze sprejela odločitev, da prvotni načrt izpolniva, in se zapeljala v Krmo. Pred nama je v smer vstopila hrvaška naveza, zato je bilo na prvih štantih nekaj gužve. Ker je bila to moja prva prava hribovska petica v vodstvu, zapovrh še vsi težki raztežaji, me je najprej prevevala tesnoba, a je potem lepo steklo. Prvi raztežaj petice je bil bolj navpičen kot prejšnjič, a so klini na pravem mestu, prijemi pa tudi dobri, če jih malo poiščeš. Naklonina je res navdušujoča, težavnost kar konstantna, skala pa trdna. Priznam, da sem bil kar ponosen nase, ko sem izplezal iz zadnjega raztežaja petice. Tudi Cvetko se je hrabro boril in lepo premagal vse težave, pa čeprav mu je stegno kar lepo zmaličil konkreten kamen, ki ga je sprožila naveza pred nama. V nadaljevanju, ko se smerca združi z Jesih-Potočnik, je Cvetko potegnil pol prvenstvenega raztežaja, naredil čudovit in trden štant ter pokasiral nekaj krepkih na račun orientacije :deda: . Našla sva prečko nazaj do smeri in izplezala po originalnem izstopu smeri Jesih-Potočnik, torej po čudovitih plateh, ki pripeljejo na vršni greben.
Vreme nama je bilo naklonjeno, dvakrat po nekaj kapelj je bilo čudovito glede na to, da so se le nekaj kilometrov stran, okoli Rjavine, pa nad Kotom in Vrati, naredile goste deževne zavese. Na enen od štantov nama je delala družbo tudi pogumna miška, ki je sem pa tja hlinila smrt, a potem ugotovila, da sva neškodljiva in je ne bova zamenjala za okusne sendviče, ki jih je zase in tovariša prinesel in nosil Cvetko :[-A: . Sestop je bil seveda dolg, a udoben.
Je pa nekje v Vratih cel dan, razen med nalivi, ropotal helikopter. Baje so reševali kar zajetno skupino alpinistov, ki je bivakirala v Steni.
Fotke se pa še razvijajo :[-Y:
primozU
Član
 
Prispevkov: 121
Pridružen: 22 Okt 2010, 07:56

Vrni se na Kje smo bili

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov


cron