Stran 1 od 1

Ruzak

OdgovorObjavljeno: 13 Apr 2014, 22:30
Napisal/-a kaja
Hei, zbiram ideje za ruzak (nahrbtnik za tiste ki ne razumete stajersko :deda: ). Bistvo nahrbtnika naj bo: multifunkcijska naprava za turno smucanje, bordanje, pohajkovanje, ledno plezanje, lopatanje itd. Puno hvala :[-A: :[-P:

Re: Ruzak

OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2014, 11:42
Napisal/-a poli
itak ti ne bi bla ti, če ne bi spraševala takih stvari :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


če hočeš ruzak za vse te stvari, potem boš moral iskati v smeri, da ima ob straneh trakove za zapenjanje dil (čeprav dvomim, da boš našla ruzak, ki bi imel na zadnji strani še trakove za bord :mrgreen: ). Če boš z njim pohajkovala tudi več dni, potem bo večjih dimenzij in s tem ne najbolj primeren za ledno plezanje (razen seveda, če bo to plezanje trajalo več dni :mrgreen: ).

Na prvo žogo torej bi rekel, da pade v tvoje gabarite nekaj takega - http://www.kibuba.com/Nahrbtniki/Nahrbt ... -?pID=5596
Če iščeš pa kaj manjšega, potem pa bi mogoče vse te kriterije zadovoljilo nekaj takega - http://www.kibuba.com/Nahrbtniki/Nahrbt ... -?pID=6092

Če boš kupovala v Kibubi, potem reči Kruhu, da bo dečko še kaj zaslužu :deda: :deda: :deda: :[-A: :[-A: :[-Y: :[-Y:


poli :wink:

Re: Ruzak

OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2014, 22:17
Napisal/-a kaja
Ja hvala modrec Poli :clap: Vsaj eden, ki se mu ljubi napisati odgovor na vprašanje. :deda: :deda: :deda: Zbiram ideje za kolegico. Js mam svoj ruzak, ki je multifunkcijski, sam nisem zadovoljna z njim zaradi pokrova ki se seseda, če nimam notri 10 kil cementa in napolnjen ruzak do zadnjega milimetra. :thumbdown:

Re: Ruzak

OdgovorObjavljeno: 17 Apr 2014, 15:56
Napisal/-a RobiH
Za naštete aktivnosti rabiš ruzak med 30 in 45l. Za punce max 40l.
Specialni za turno smučanje in bordanje so dobri, ker se večini odpre hrbet za lažji dostop ko imaš naloženo opremo. Samo so pa malo težji zaradi množice predalčkov za pse, lopato, sondo... Večina ima med 20 in 25l, kar pa je bolj švoh, ko naložiš vso lavinsko opremo in dereze. Ti zmanjka za čaj.