Humanitarna akcija - rabimo pomoč !!!

Splošne teme in klepetalnica članov AO Železničar

Moderatorji: jirzi, poli, RobiH, stevo

Humanitarna akcija - rabimo pomoč !!!

OdgovorNapisal/-a marko » 23 Feb 2011, 20:00

Živjo ferajnovci,

z Aleksejem in še nekaj ferajnovci smo se znotraj ravnokar ustanovljenega društva "ad-venture.si" odločili za humanitarno akcijo v sklopu priprav na DOS ( dirka okrog Slovenije ). Zbirali bomo denar za dva ( že izbrana ) invalida - paraplegika, ki si močno želita kolesariti. Ker je za nas, "običajne smrtnike" to nekaj povsem običajnega, za njih pa ne, je edina možnost prilagojeno kolo na ročni pogon. Poleg medijske podpore, ki je nujno potrebna za izpeljavo takšne akcije, NUJNO potrebujemo "veze" pri nekem humanitarnem društvu, preko katerega bi lahko sprovedli SMS donacije, ki so osnova zbiranja finančnih sredstev.

Kakšno društvo potrebujemo? Citiram :
"Do SMS Donacije so upravičene organizacije in društva, ki so registrirani za opravljanje dobrodelnih in humanitarnih dejavnosti ter so vpisani v Razvid humanitarnih organizacij Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve ali v Register humanitarnih organizacij Ministrstva za zdravje in katerim Si.mobil v skladu z lastno poslovno presojo odobri prošnjo za SMS Donacijo."

Lepo prosim vse, ki bi utegnili kogarkoli iz takšnega društva poznati, da mi to sporočijo na moj GSM 041/631-319 ali odgovorijo preko foruma.

Mislim, da si večina od nas ne zna niti predstavljati, kako bomo z nabavo teh koles, polepšali življeneje tema osebama. Zato si resnično nihče od nas ne želi, da bi akcija ( že v štartu ) propadla zaradi "birokratskih zahtev".

Hvala vsem za pomoč.
Mare, zvani Đon Rambo
Uporabniški avatar
marko
Član
 
Prispevkov: 483
Pridružen: 27 Okt 2007, 16:34
Kraj: Ljubljana

Re: Humanitarna akcija - rabimo pomoč !!!

OdgovorNapisal/-a Saso » 24 Feb 2011, 08:54

Predlagam, da na obeh ministrstvih prosiš za dostop oziroma podatke iz razvida (MDDSZ) oziroma registra (MZ) in boš lahko videl katere vse organizacije so vpisane, ter tiste primerne kontaktiraš.

lp
Sašo
Uporabniški avatar
Saso
Legenda
 
Prispevkov: 879
Pridružen: 24 Okt 2005, 13:45


Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


cron